Sistemele de supraveghere inteligente: tehnologie de ultima generatie

camere video

In societatea contemporana, tehnologia si-a pus amprenta asupra tuturor domeniilor. Zi de zi, apar noutati in ceea ce priveste sistemele de supraveghere video. Practic, sistemele de supraveghere video se definesc ca fiind solutii inovatoare de supraveghere si securitate a proprietatilor sau a spatiilor publice. Proiectate pentru a monitoriza in permanenta activitatea umana si pentru a identifica intr-un timp optim orice tip de comportament suspect, camerele video au devenit de nelipsit atat din marile intreprinderi, cat si din locuintele personale.

Stiai ca sistemele de supraveghere moderne au la baza o combinatie de senzori, software inteligent si camere video HD? Astazi vei descoperi o parte din caracteristicile cheie ale sistemelor de supraveghere inteligente.

  1. Recunoasterea faciala

Mecanismul de recunoastere faciala a fost deja implementat in randul sistemelor de supraveghere de ultima generatie. Tehnologia in cauza are capacitatea de identificare a fetelor oamenilor, dar nu numai. Stiai ca imaginile sunt comparate cu cele existente in baza de date, pentru a identifica fetele suspecte?

  1. Analiza comportamentala

Noi functii sunt implementate la nivelul sistemelor de securitate video, tocmai pentru a le dezvolta performanta. Camerele monitorizeaza in permanenta comportamentul uman, aspect esential atunci cand vine vorba de detectarea comportamentului suspect. Ce inseamna “comportament suspect”? Ei bine, din aceasta categorie fac parte tentativele de spargere a ferestrelor sau tendinta de a escalada gardul.

  1. Senzori de miscare

Nu mai este o noutate faptul ca printre elementele constituente ale unui sistem de supraveghere video se afla si senzorii de miscare. Rolul lor este de a detecta miscarea dintr-un anumit spatiu si de a alerta proprietarii sau autoritatile in momentul in care se depisteaza miscare suspecta.

  1. Sistem de alarma integrat

Foarte utila este si alarma ce se integreaza in orice sistem de supraveghere video. Practic, intreg sistemul este conectat la alarma, iar aceasta se declanseaza in mod automat ori de cate ori are loc un incident suspect.

  1. Control de acces

Rolul sau este acela de a controla accesul in anumite zone, analizand totodata cine intra si cine iese dintr-un imobil sau dintr-o zona restrictionata.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca un sistem de supraveghere modern are capacitatea de a impedica producerea unor daune. Atat in domeniul afacerilor, cat si atunci cand vine vorba de propriul tau domiciliu, instalarea unui sistem de supraveghere video se dovedeste a fi cea mai buna decizie. De la securizarea bunurilor, la protejarea familiei si la impedicarea hotilor sa patrunda in incinta unui spatiu, toate acestea pot fi posibile gratie sistemelor de supraveghere de ultima generatie ce sunt disponibile la momentul actual pe www.areasystems.ro.


Alte articole