Rolul alarmelor in securizarea locuintei

Rolul alarmelor

Securizarea locuintei a devenit o prioritate in societatea moderna, cand numarul spargerilor se dubleaza de la an la an. Intrarea prin efractie este modalitatea preferata a raufacatorilor, atunci cand vine vorba de furtul din locuinte. Statisticile sunt ingrijoratoare, avand in vedere ca anul trecut s-au inregistrat mai bine de 20.000 de astfel de incidente pe teritoriul Romaniei.

Exista cazuri in care politia nu reuseste sa identifice autorii spargerilor sau nu poate sa recupereze decat o mica parte din prejudiciu. Avand in vedere toate aceste detalii, nu iti ramane decat sa iti indrepti atentia catre un sistem de securizare a locuintei. Sistemele antiefractie se dovedesc a fi esentiale in protejarea casei tale, iar printre componentele acestora se numara si alarmele. In continuare, vei descoperi care sunt principalele beneficii ale alarmelor:

Descurajeaza infractorii

Da, da! Ai citit bine! Alarmele descurajeaza hotii, deoarece le fac „misiunea” imposibila. In clipa in care o persoana a patruns in incinta locuintei, iar sistemul de alarma este activat, aceasta va fi deconspirata foarte repede.

Iti protejeaza bunurile

Foarte multe persoane tind sa isi pastreze economiile in interiorul propriei locuinte. De la cheile masinilor, bijuterii, obiecte de valoare (laptop, tableta, PC), toate acestea se regasesc deseori in cadrul imobilelor personale. In societatea contemporana, petrecem destul de putin timp acasa, fiind mult prea preocupati cu jobul sau cu practicarea unor hobby-uri. In momentele in care nu suntem acasa, aceasta devine o tinta sigura in fata raufacatorilor.

Calatoresti fara griji

Ne aflam in sezonul de vara, cand obisnuim sa plecam in concediu la mare distanta de casa. Cum avem tendinta de a posta fotografii pe retetele de socializare, toata lumea stie ca nu suntem la domiciliu in acea perioada. Preventia este cheia succesului, iar instalarea unui sistem antiefractie se dovedeste a fi cea mai buna varianta in acest sens. Inainte de a pleca, activezi sistemul de alarma si uiti de grija. Te vei putea bucura de vacanta la care ai visat tot anul, fara a mai sta cu grija. Linistea sufleteasca este cea mai importanta, nu-i asa?

Cresti valoarea imobilului

Interesant este faptul ca un imobil prevazut cu un sistem de securitate va fi mai bine cotat pe piata, in cazul in care te decizi sa iti vinzi proprietatea. De asemenea, unele firme pot reduce costurile asigurarilor in cazul in care locuinta este securizata cu un astfel de sistem antiefractie.

Asadar, exista o multime de motive pentru care ar trebui sa ai in vedere achizitionarea unui sistem de supraveghere video. Colaboreaza cu specialistii All Area Systems si solicita o oferta personalizata pentru tine si necesitatile tale!


Alte articole