Criterii de alegere a sistemelor antiincendiu

sistemelor antiincendiu

Atunci cand vine vorba de siguranta locuintei tale, esti mai mult decat interesat de acest subiect. Create special pentru a detecta si a alerta proprietarii in cazul unui incident neplacut, sistemele antiincendiu sunt esentiale in cadrul unui imobil.
Acestea nu contribuie doar la protejarea membrilor familiilor, ci si a bunurilor de valoare. La momentul actual, exista o varietate de sisteme antiincendiu, aspect ce ar putea sa iti ingreuneze decizia. Tine cont de aceste criterii de selectie si vei face cea mai buna achizitie pentru casa ta!

Tipul de cladire

Dupa cum bine stii deja, fiecare imobil prezinta anumite cerinte specifice. Fie ca alegi un sistem antiincendiu pentru birou, spatiu comercial, depozit sau locuinta personala, va trebui sa acorzi importanta dimensiunii spatiilor.

Clasa de incendiu

Stiai ca incendiile sunt clasificate pe mai multe clase? Exista incendii din clasa A (care fac referire la arderea materialelor solide), incendii din clasele B si C ( asociate cu arderea lichidelor inflamabile si a gazelor) si incendii din clasele D si K (uleiuri de gatit si metale).

Tine cont de caracteristicile sistemelor antiincendiu

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca pe piata producatoare se regasesc mai multe tipuri de sisteme antiincendiu. Printre cele mai des utilizate se numara detectoarele de fum, sprinkler-ele si sistemele de stingere cu spuma.

Intereseaza-te cu privire la cerintele legale si normative

Inainte de a face o achizitie in materie de sisteme antiincendiu, nu uita sa te informezi cu privire la cerintele legislative din Romania. Alege un sistem ce se afla in conformitate cu normele din tara noastra.

Bugetul, un criteriu de selectie important

Desi o mare parte din utilizatori au tendinta de a alege cele mai ieftine sisteme antiincendiu, ar fi bine sa optezi pentru produse de cea mai buna calitate. Avand in vedere ca sistemele antiincendiu vor fi utilizate o perioada indelungata de timp, acestea reprezinta o investitie foarte buna pentru o locuinta sau pentru o afacere. Ideal ar fi sa gasesti un echilibru intre pret si calitate.

Colaboreaza cu o firma specializata

Ai o multime de intrebari cu privire la functionalitatea sistemelor antiincendiu? Ia legatura cu specialistii din acest domeniu si vei gasi raspunsurile pe care cauti. Experienta si cunostintele lor de specialitate iti vor fi de mare ajutor! Speram ca ti-am venit in ajutor cu cateva sugestii foarte utile si ca acum iti va fi mai usor sa alegi un sistem antiincendiu potrivit pentru tine si necesitatile tale! Noi suntem la doar un apel distanţă de a-ţi oferi sisteme de protecţie personalizate pe raza judeţului Vâlcea.


Alte articole